На Кіровоградщині помер військовий – рідні не змогли викликати «швидку»

Військовий помер, чекаючи на медиків у Кіровоградській області

У селищі Смоліно Кіровоградської області помер військовий Дмитро Заіка. Лікарі відмовилися їхати на виклик, тому чоловік не дочекався допомоги та помер на руках у матері. Рідні ветерана звинувачують лікарів у недбалості та байдужості.

Дмитро Заіка був учасником бойових дій в Україні, але помер від серцевого нападу удома. Він був добровольцем і воював проти окупантів. Після травм на фронті його видно було зі списаних через стан здоров'я.

«Батька поранили 13 травня 2023 року. Він отримав серйозні ушкодження. Після лікування він знову воював, але два місяці тому його списали», – розповів син Олександр.

Дмитро почув себе погано 9 квітня, його мати намагалась його врятувати, але швидка допомога так і не прийшла. Родичі кажуть, що місцева швидка відмовила викликати лікарів. Нарешті, через пів години приїхала швидка, але вже було пізно.

Медики спочатку відмовили проводити обстеження у чоловіка. Але після скандалу вони приїздили швидко на виклик.

Директор медико-санітарної частини сказав, що нерідко екстрена медична допомога недосяжна. Також існує проблема в комунікації з диспетчером у Кропивницькому, що приймає виклики в області. Родичі Дмитра Заїки не звертались до правоохоронних органів, але вважають, що вбито їхнього родича недбалістю і байдужістю лікарів.

Медичному працівнику, ймовірно, загрожує кримінальна відповідальність за відмову надавати допомогу пацієнту без вагомих причин.