На кордоні з Польщею на два дні відкриється додатковий перехід

Перехід через кордон з Польщею
Перехід через кордон з Польщею

У Львівській області, на кордоні України та Польщі, буде відкрито додатковий пункт пропуску на два дні. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

З 16 по 17 серпня відкриється перехід "Корчмин - Стаївка" в рамках проведення "Європейських Днів Добросусідства".

Громадяни, що бажають взяти участь у програмі, зможуть перетнути кордон у тимчасовому пункті перетину у Белзькій громаді з 9.00 до 20.00 16 та 17 серпня.

Пропуск осіб буде здійснюватись пішим порядком.

Проєкт "Європейські Дні Добросусідства. Пам'ять, яка об'єднує" має на меті долати бар'єри між поляками та українцями, культурами Сходу і Заходу, латинською та візантійською традиціями.

У рамках цього проекту проводяться транскордонні зустрічі порозуміння та примирення в селах. Там також відбувається молитовна проща до чудотворного джерела Матері Божої та вшанування пам'яті померлих з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці.

На пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська" можливо ускладнення руху через ремонтні роботи, які триватимуть до 12 вересня 2024 року. Роботи здійснюються на в'їзді в Україну на легковому напрямку та на вантажних паркінгах на в'їзді та виїзді.

Крім того, планується побудувати додатковий вантажний термінал та пішохідний перехід на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", які планують завершити до серпня 2025 року.

Читайте також