На Львівщині СБУ заблокувала Viber-канал, який інформував про місця вручення повісток

Заблоковано Viber-канал, який допомагав уникнути мобілізації

У Львівській області правоохоронці заблокували Viber-канал, який допомагав громадянам призовного віку уникати мобілізації. Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області.

За допомогою цього ресурсу громадяни отримували інформацію про дії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Інформація з каналу дозволяла уникнути отримання військовозобов'язаними повісток, а також закликала ховатися від представників військкоматів.

«Відомості про «локації» перебування працівників ТЦК публікувались в онлайн-режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко «нарощував» аудиторію», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронні органи встановили особи організаторів злочинної діяльності та вилучили у них мобільні телефони з доказами протиправних дій. За вказані дії загрожує відповідальність згідно з Кримінальним кодексом України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув'язнення.

Раніше СБУ здійснила обшуки у Львівській області.