На Миколаївщині понад 200 тис. мешканців залишилися без світла

Світла,поломка,новина,місто,електрика
Світла,поломка,новина,місто,електрика

У Миколаєві та частині Миколаївської області відключили електроенергію. За даними «Миколаївобленерго», без світла залишилося 205 тис. людей станом на 9:30.

За повідомленням, аварійна ситуація виникла у високовольтних мережах, що призвело до відключення міста Миколаїв та значної частини області, всього близько 272 тис. споживачів.

Енергетики розпочали аварійно-відновлювальні роботи і змогли відновити електропостачання для деяких споживачів.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтвердив, що причиною відключення не був обстріл з боку Росії. За його словами, аварію можуть усунути протягом кількох годин.

Нагадаємо, що раніше без світла залишилось також місто Херсон.

Міністерство енергетики заперечило прогноз Організації Об'єднаних Націй про тривалість відключень світла взимку в Україні. Чиновники в уряді стверджують, що до кінця жовтня та листопада проблем з енергопостачанням не повинно бути. Крім того, вони сподіваються на майже безвідмовну зиму, як у минулому році.

НАЕК «Енергоатом» вийшов з планового ремонту для ще одного енергоблоку АЕС раніше запланованого терміну. Зараз всі дев'ять енергоблоків на контрольованій Україні території готові до роботи восени-зимою.

Також Єврокомісія працює над збільшенням постачання електроенергії до України. Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Читайте також