На Monobank другий день поспіль триває хакерська атака

Monobank переживає хакерську атаку
Monobank переживає хакерську атаку

DDOS-атака на Monobank продовжується: 3 мільярди запитів за два дні

Компанія Monobank повідомила, що DDOS-атака, яка почалася 16 серпня, триває безперервно. За два дні надійде 3 мільярди запитів на сервіс. Про це заявив один зі засновників банку, Олег Гороховський.

Гороховський зазначив, що атакою є засіб для накопичення грошей, зокрема, для зборів коштів на потреби армії.

«Учора стихло о 22:30 і сьогодні розпочалося о 03:15 ранку. Ми тримаємось, щоб ви могли допомагати нашим та закривати збори. Підіть і задонатьте на ЗСУ, на зло цієї нечисті», - написав Гороховський.

DDoS-атака виникає через надмірний трафік, який перевантажує сервер сайту і заважає його роботі.

Нагадаємо, що 1 серпня у мобільному додатку Monobank відбувся збій. Користувачі скаржилися на повідомлення про збій при спробі відкрити додаток.

Раніше була повідомлена про масштабну кібератаку українських хакерів на Банк Росії та інші фінансові установи РФ. Банк Росії працює з перебоями, також були атаковані банки "Зеніт", "Газпромбанк" та інтернет-провайдери.

Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії) є головним банком першого рівня, головним емісійним та грошово-кредитним інститутом РФ. Банк розробляє та реалізує державну кредитну політику спільно з урядом Росії і має повноваження в емісії грошових знаків та регулюванні діяльності банків.

Читайте також