На неокупованій частині Луганщині залишилося лише 5% населення

Здалеку виднеється пустіє населення Луганщини
Здалеку виднеється пустіє населення Луганщини

На території Луганської області залишилося всього лише 45 мешканців, більшість з яких - люди похилого віку. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор. Він зазначив, що близько 95% території області контролюють російські окупанти, тому ситуація є важкою. На залишених вільних 5% території знаходяться лише 45 людей, які навіть після смерті сусідів не поспішають евакуюватися. За словами Лисогора, росіяни мають великий вибір у зброї для ураження по звільненій частині області. Більшість людей, які залишилися у зоні бойових дій, - це літні люди, які відмовляються виїжджати через свої зв'язки і страх залишити свою землю.

Згідно з інформацією очільника області, лінія фронту залишається стабільною, але найскладнішими напрямками є Білогорівський та Лиманський. Незважаючи на небезпеку, деякі мешканці відмовляються від евакуації, навіть після загибелі своїх сусідів. Місцева влада намагається забезпечити жителів продуктами, ліками та генераторами, але російські окупанти перекривають шляхи виїзду з окупованої території та примусово заселяють її росіянами.

У зв'язку з ракетним ударом по лікарні в Києві, США вирішили не знімати обмеження для українських військових щодо ударів по Росії американською зброєю. Зокрема, американська влада передатиме сильні сигнали та повідомлення кремлівському диктатору Володимиру Путіну. Відтепер ЗСУ може використовувати ракети більшої дальності, надані США, для ударів по цілях усередині Росії, а не лише у зоні бойових дій біля Харкова.

Читайте також