На Одещині ДБР розслідує вбивство дезертира при спробі перетину кордону

Фото ДБР, розслідування вбивства дезертира
Фото ДБР, розслідування вбивства дезертира

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження у зв'язку зі смертю військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон. Про це повідомлено у пресслужбі ДБР.

14 липня 2024 року чотири військовослужбовці втечуть з навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова. Вони найняли таксі, щоб доїхати до кордону. Проте, прикордонники помітили їх і затримали. Один з втікачів навіть напав на прикордонника, але останній застосував табельну зброю та застрелив нападника, - повідомляється.

Наразі тривають слідчі дії, де встановлюються всі обставини інциденту. За попередньою кваліфікацією, правопорушення відноситься до перевищення службових повноважень працівника правоохоронного органу, яке спричинило тяжкі наслідки.

Зазначимо, що раніше ЗМІ повідомили про те, що інцидент стався ввечері 14 липня у населеному пункті Мар'янівка, що знаходиться за 15 км від кордону з Молдовою. Авто з 5 пасажирами було зупинено прикордонниками, але при затриманні два особи розбіглися. Один з них напав на військовослужбовця, і прикордонник захистився за допомогою зброї.

Зауважимо, що щоденно близько 200 осіб призовного віку намагаються залишити країну.

Недавно в Одеській області було затримано групу з 47 ухилянтів, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Читайте також