На Одещині підлітки палили машини ТЦК (фото, відео)

Автомобілі вогнем в Одещині – фото, відео
Автомобілі вогнем в Одещині – фото, відео

У Одеській області двоє підлітків, за участю куратора, займалися підпалами автомобілів представників Територіальних центрів комплектування та Соціальної підтримки. Їх затримали поліцейські й зараз їх чекає в'язниця. Про це повідомила пресслужба поліції Одеської області.

У селищі Роздільнянського району Одеської області зловмисники підпалили мікроавтобус Volkswagen та позашляховик Hyundai Santa-Fe, належать військовим.

Начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко пояснив, що один з хлопців, що ще не досяг повноліття, шукав роботу в Інтернеті, і отримав пропозицію заробляти на підпалі автомобілів працівників Територіальних центрів комплектування та Соціальної підтримки.

Поліцейські вдалося розшукати і затримати підлітків. В них вилучили гроші, здобуті злочинним шляхом, та телефони з інформацією, що підтверджує їхню причетність.

Молодикам було повідомлено про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалів. За цей злочин їм загрожує позбавлення волі від трьох до десяти років.

В процесі розслідування було встановлено, що замовник підпалів, ймовірно, мав на меті підрив боєздатності української армії. Справу передали СБУ через "перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань". За цей злочин загрожує позбавлення волі від п'яти до восьми років.

Суд вирішив тримати підозрюваних під вартою, а правоохоронці ведуть розслідування щодо замовника підпалів, який перебуває за кордоном.

Нагадаємо, що вночі 19 червня у Києві, на Оболоні, чоловік пошкодив шість автомобілів, серед них була машина ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що в Києві викрили "на гарячому" матір та сина, які підпалили автомобілі військових за замовленням.

Читайте також