На одному із напрямків росіяни застосували хімічну зброю

На Таврійському напрямку росіяни активно штурмують і проводять артилерійські удари

На Таврійському напрямку російські війська здійснюють штурмові дії та наносять артилерійські удари, хоча вони припинили застосування бойової авіації. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський в Telegram-каналі.

За його словами, протягом минулої доби на Таврійському напрямку росіяни здійснили два авіаудари, але провели 42 бойових зіткнення та здійснили 1040 артобстрілів.

Росіяни посилюють використання отруйних речовин на Запорізькому напрямку

На Запорізькому напрямку російські війська використали отруйні речовини: було зафіксовано чотири скиди гранат з хімічною речовиною, яка має сльозогінно-задушливу дію. Крім того, на Авдіївському напрямку ворог намагався провести наступальні дії малими штурмовими групами, але українські захисники відбили 9 атак. Сили оборони також стримують росіян на Мар'їнському напрямку, де відбулося 21 атака.

Успішна оборона на Новопавлівському та Запорізькому напрямках

Противник намагався наступити на Новопавлівському напрямку, але українські воїни успішно тримають оборону. На Запорізькому напрямку також вдались оборонні заходи, армія відбила 11 атак. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" підкреслив, що ситуація під контролем, а українські воїни активно діють проти ворога.

Великі втрати росіян

Минулої доби загальні втрати російських військ склали 644 особи в живій силі та 47 одиниць озброєння та військової техніки, не враховуючи БПЛА. Також було нейтралізовано або знищено 272 різновиди БПЛА. Сили оборони України також знищили 2 склади боєприпасів, 1 склад пально-мастильних матеріалів та ще 1 важливий об'єкт противника.

Наразі триває 727-га доба повномасштабної війни Росії проти України, внаслідок якої є поранені та загиблі серед цивільного населення, а також руйнування та пошкодження об'єктів інфраструктури.