На одному з напрямків зросла кількість ворожих атак: дані Генштабу

795-й день російсько-української війни залишається на завершку. За минулу добу відбулося 88 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли від противника

Протягом доби ворог завдав 32 ракетних та 64 авіаційні удари. Було також здійснено 60 обстрілів реактивними системами. Російські окупанти використали чотири БпЛА типу Shahed та 5 БпЛА невстановленого типу. Всі "Шахеди" та один БпЛА невстановленого типу було знищено силами протиповітряної оборони України.

Під артилерійським вогнем було понад 110 населених пунктів різних областей країни.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках нічого особливого не відбулося.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник проводить диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямку війська України відбили 13 атак в районах Кислівка, Берестове, Копанки та Новоєгорівка на Харківській та Луганській областях.

На Лиманському напрямку ворог провів 14 атак в районах Невського, Серебрянського лісництва та Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку захисники відбили 8 атак в районах Спірне, Виїмка, Іванівське, Кліщіївка та Новий на Донеччині.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 35 атак в районах Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку сили оборони України стримують ворога в районах Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та інших на Донеччині.

На Оріхівському напрямку окупанти двічі атакували позиції наших захисників в Старомайорському та Роботиному.

На Херсонському напрямку ворог не вів наступальних дій.

Водночас українські воїни продовжують завдавати ударів противника та виснажувати його по всій лінії фронту.

Удари по позиціях окупантів

Авіація Сил оборони нанесла удари по 16 районах зосередження противника. Ракетні війська також завдали ураження одному пункту управління та двом радіолокаційним станціям ворога.

За даними американських аналітиків, російські війська активізували свої дії поблизу Сватового та заявили про просування у районі кордону Донецько-Запорізької області та захоплення Кислівки на Харківщині.