На окупантів наводять жах українські «дрони-дракони»

У злочинців - тривога, друзья у висоті
У злочинців - тривога, друзья у висоті

Українські дрони-дракони роблять окупантам страшно. Про це повідомляє CNN. Ці дрони обливають російські позиції термітом - сумішшю алюмінію й оксиду заліза або нікелю, яка горить дуже гаряче.

Терміт може швидко випалити рослинність, тому росіяни залишаються без прикриття і можуть бути знищені теж.

“Це дуже неприємна речовина. Використання безпілотника для її доставки є досить інноваційним. Але, якщо використовувати її таким чином, ефект буде більше психологічним, ніж фізичним. З огляду на можливості України отримувати терміт, це, скоріше поодинокі операції, ніж нова основна зброя”, - вважає колишній офіцер британської армії, військовий аналітик Ніколас Драммонд.

Експерт наголошує, що психологічний ефект від використання терміту дуже сильний. Російські військові панікують і тікають зі своїх позицій.

Терміт був відкритий німецьким хіміком Гансом Гольдшмідтом у 1895 році і спочатку використовувався для зварювання залізничних колій.

Але потім військові виявили його ефективність у знищенні ворожої техніки, оскільки терміт може пропалювати метал.

Термітні бомби використовувалися під час двох світових війн.

За даними британської групи Action on Armed Violence, Україна також використовувала терміт для знищення російських танків.

“Терміт скидається безпосередньо у люки, швидко загоряється і знищує все всередині. Така точність разом із здатністю безпілотника обходити традиційні засоби захисту робить термітні бомби дуже ефективним знаряддям у сучасній війні”, - зазначено в звіті AOAV.

Раніше повідомлялося, що на фронті в Україні використовуються нові типи зброї. Це боєприпаси, які добре підходять для малих дронів.

Читайте також