На пляжі в Криму постраждали цивільні внаслідок роботи російської ППО – ISW

Цивільні постраждали внаслідок дії російської ППО
Цивільні постраждали внаслідок дії російської ППО

Аналітики Інституту вивчення війни дослідили дані про останню ракетну атаку на Крим і зробили висновок, що населення окупованого півострова постраждало від дій російської протиповітряної оборони, а не від цілеспрямованого обстрілу ракетою. Про це повідомляється ​​у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики стверджують, що російські чиновники намагаються безглуздо пов'язати українські удари по військових цілях в Криму з терактом, що стався в Дагестані. Однак, це безпідставна інформаційна операція, оскільки постраждалі серед цивільного населення в Криму стали наслідком перехоплення ракети Росією, яка летіла в спрямову Криму, а не через умисне націлення з боку України

Інститут вивчення війни нагадує про те, що раніше міністерство оборони Росії визнало, що їх протиповітряна оборона змусила українську ракету відхилитися від траекторії польоту і вибухнути в Севастополі. Також американські чиновники повідомили, що російські сили змогли перехопити ракету Atacams, яку націлили на російську пускову установку, в результаті чого вона вибухнула і засипала осколками севастопольський пляж. Військові аналітики додали, що російські офіційні особи не надали жодних доказів своїх заяв щодо причетності України або США до теракту в Дагестані.

Раніше ISW повідомляв, що "Ісламська держава" Wilayat Kavkaz, найімовірніше, здійснила комплексну і скоординовану атаку на церкви, синагоги, а також правоохоронні структури в Дагестані у РФ 23 червня.

У неділю ввечері зазвучали потужні вибухи в кількох містах тимчасово окупованого Криму. Росіяні заявили про ракетну атаку. Було почуто близько восьми вибухів в Заозерному, Євпаторії та Донузлаві. Місцеві повідомляли про масштабну пожежу в Євпаторії після вибухів.

За даними Telegram-каналу "Крымский ветер", можливо бути наліт зафіксовано на радарі окупантів в селі Вітине Сакського району. В місцевості з'явилися рятувальні автомобілі. Користувачі соцмереж поділилися кадрами пожежі, яку було видно в населеному пункті.

Також відомо, що в Севастополі, що тимчасово окупований, запроваджено регіональний режим надзвичайної ситуації після атаки ЗСУ. Відповідний указ підписав так званий губернатор області Михайло Развожаєв.

Також відомо, що у ніч на 24 червня в тимчасово окупованому Криму постраждав центр космічного зв'язку російських окупантів. Це вже другий удар по космічній інфраструктурі РФ.

Читайте також