На початку війни прийшов у військ­комат разом з дружиною. Згадаймо Вадима Коршевнюка

Портрет Вадима Коршевнюка у військ­коматі
Портрет Вадима Коршевнюка у військ­коматі

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Зараз згадаємо Вадима Коршевнюка.

Солдат Вадим Коршевнюк загинув 10 травня 2022 року під час обстрілу біля селища Білогорівка на Луганщині. Виконуючи бойове завдання, він отримав смертельне поранення. На той час воїну було 47 років.

Вадим народився і жив в Києві, закінчив середню школу №175 і провів строкову службу у ЗСУ. У 2014 році отримав вищу освіту в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова за фахом вчителя трудового навчання, технологій і креслення.

Вадим працював в будівельній та дизайнерській сферах, монтував натяжні стелі для киян, а також жителів Бучі та Ірпеня. Він захоплювався риболовлею і мисливством, а також радісно приймав гостей у своєму домі.

У березні 2022 року Вадим разом із дружиною Тетяною прийшов у військкомат, але через її наукову діяльність і звання у навчальних закладах вона не могла отримати дозвіл на фронт.

«Державу захищають не лише в окопах, - сказав він. - Для вас передова у школі, бо за вашими підручниками формується майбутнє народу».

Вадим був мобілізований до ЗСУ і служив у 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, де обіймав посаду навідника у 16-му батальйоні. Він разом з іншими бронував Луганщину.

«Турботливий чоловік і батько, шанобливий син, вірний друг. Відважний і мужній Вадим пішов добровольцем до ЗСУ, щоб боронити Україну. Російські кулі припинили його життя в розквіті сил. Він боровся, щоб ми жили і працювали в мирі, а Україна досягла перемоги», - розповіла його дружина Тетяна.

Вадима поховали на Берковецькому кладовищі в Києві.

Вдома його чекали дружина та донька.

Вшануємо пам'ять всіх українців, які втратили життя в боротьбі за Батьківщину, включаючи загиблих від рук російських загарбників і військ, які напали на Україну. Ми запалюємо свічки пам'яті та вшановуємо всіх, хто помер за волю і незалежність країни: військових, цивільних та дітей, хто загинув в битвах та під час нашества ворожих сил на українські міста і села.

Читайте також