На США обрушився сильний снігопад. Десятки тисяч людей залишилися без світла

У штатах Невада і Каліфорнія без електрики залишилося 50 тисяч мешканців

Близько 50 тисяч мешканців штатів Невада і Каліфорнія залишилися без електрики через ризики сходження лавин. Цю інформацію повідомляє The New York Times.

У зв'язку з відсутністю електроенергії, гірськолижні курорти були закриті в районі озера Тахо. Магістраль, яка з'єднує регіон з Сан-Франциско, також була перекрита через гори. Було зареєстровано понад 6 метрів снігу вище гір.

Синоптики повідомляють про високу ймовірність снігових лавин на східних схилах гір Сьєрра-Невада.

Протягом останніх 24 годин, центральну снігову лабораторію Сьєрри поповнило шаром снігу більш як 60 сантиметрів. Місцевий гідрометцентр також зафіксував сильні вітри швидкістю 275 км/год. Поки немає даних про жертви чи постраждалих, повідомляє газета. 

Лісові пожежі змусили евакуювати населення в Техасі

На заводі Pantex, де розбирають ядерну зброю, призупинили роботу через масштабні лісові пожежі у штаті Техас. Було проведено евакуацію населення в невеликих містах.

Губернатор Грег Еббот оголосив про стихійне лихо у 60 округах, оскільки найбільша пожежа охопила площу більш як 640 квадратних кілометрів. Причиною виникнення пожежі поки невідома, але імовірно, що вона спричинена погодними умовами. Вогонь поширився на населені пункти та автомагістралі. Інформації про постраждалих наразі немає.