На Сумщині активізувалися диверсійні групи – названі причини

Члени диверсійних груп на Сумщині
Члени диверсійних груп на Сумщині

Активізація російських ДРГ на Сумщині може бути спрямована на відволікання сил української армії

Експерт з військових питань Валерій Рябих вважає, що активізація російських диверсантів-розвідників (ДРГ) на Північному Сході України, зокрема на Сумщині, може мати на меті відволікання додаткових сил української армії. Ймовірно, це стосується намагання ворога уникнути зіткнень з українськими військовими на інших напрямках. Також, Рябих не виключає, що росіяни здійснюють дії на Сумщині з метою тиску на населення України та створення негативних настроїв. За словами експерта, ворог не має достатньої кількості військових угруповань для активних дій на цьому напрямку.

Проблеми українського противника у зв'язку зі знищенням угруповань російської армії

Рябих також зазначив, що український противник має декілька проблем, що утруднюють його наступальні можливості. На тлі активної діяльності українських сил у знищенні угруповань противника, російська армія втрачає темпи наступу. З цього приводу, для створення додаткових угруповань, які були б дієздатними та непомітними для української армії, противнику може бути складно.

Нагадаємо, через інтенсивні обстріли з боку Росії, влада планує евакуювати жителів деяких селищ Сумської області.

Додатково, командир Російського добровольчого корпусу (РДК) Денис Нікітін заявив, що основною метою російських добровольців є допомога Збройним Силам України у перемозі в війні.

Читайте також