На Сумщині росіяни атакували з дрона автобус із цивільними: є поранені

На Сумщині росіяни атакували з дрона автобус із цивільними: є поранені

Російські війська атакували автобус у Сумській області

14 червня у Шостинському районі Сумської області російські війська атакували автобус за допомогою дрона. У результаті інциденту поранені троє жінок. Таку інформацію повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

За їхніми словами, автобус був обстріляний з FPV-дрона, при цьому в ньому перебувало більше 20 пасажирів. Наразі, точні наслідки атаки встановлюються, але попередньо відомо, що троє жінок отримали різні ступені тяжкості поранень, їм надали медичну допомогу. Всіх пасажирів евакуювали, але влада Сумщини закликає мешканців регіону до посилення заходів безпеки та евакуації.

Це не перший інцидент в Сумській області, де тривають прикордонні бої. Російські диверсійно-розвідувальні групи здійснюють вилазки на українську територію, але захисні сили України вживають всіх необхідних заходів.

Зокрема, останнім часом ворог намагався провести операцію пропагандистського характеру у Рижівці Сумської області, заявивши про нібито окупацію прикордонного населеного пункту бійцями полку "Ахмат". Але цю інформацію спростував голова Білопільської громади Юрій Зарко.

В ніч на 14 червня також було зафіксовано спроби російських військ завдати удари по українських містах. Запоріжжя, Харків та Хмельниччина потрапили під обстріл. У Хмельниччі сили протиповітряної оборони активно відбивали атаки ворожих безпілотників та ракет. Атаки тривали кілька годин.

Читайте також: