На трасі в Німеччині танк випадково почав стрілянину: постраждало цивільне авто

Танк почав стрілянину, постраждало авто
Танк почав стрілянину, постраждало авто

У Німеччині під час військових навчань танк зробив постріли, які пошкодили цивільну автівку. Інцидент стався у Баварії, коли танк пересувався по федеральній трасі до міста Пассау. Патрони були холостими, але гільзи влучили в автомобіль, за кермом якого була жінка. Про стан жінки не повідомляється. До розслідування інциденту залучено прокуратуру Пассау.

Окрім цього, спільний патруль прикордонної поліції Німеччини і Польщі затримав громадянина України, який намагався вивезти до Німеччини вісім громадян Афганістану. Про це повідомляє німецька поліція.

Збільшення оборонних можливостей

Німеччина планує розробити комплексний план оборони східного флангу НАТО у відповідь на зростання військової загрози з боку Росії. План, відомий як "Оперативний план Німеччина", передбачає перекидання до 800 тисяч військових та понад 200 тисяч одиниць техніки через територію Німеччини в разі нападу Росії на країну-член НАТО.

Німеччина також оголосила про новий пакет військової допомоги, який включає снаряди для танків, зенітно-ракетний комплекс Patriot та два новітні радари.

Читайте також