На війні в Україні загинув грузинський доброволець

Грузинський доброволець загинув на воєнних діях
Грузинський доброволець загинув на воєнних діях

Українські Збройні сили втратили грузинського біженця Віктора Кіпрітіді, який був воїном на полі бою. Цю ​​інформацію повідомляє Sova.

Віктор Кіпрітіді, 49-річний боєць, був біженцем з Абхазії, народженням з міста Сухумі. Він раніше служив у "Грузинському легіоні".

Жодних подробиць щодо його смерті не повідомляється. Тіло воїна будуть перевезти до Грузії 30 серпня.

Зазначено, що вже з лютого 2022 року вже загинуло понад 60 грузинських добровольців під час воєнних дій в Україні.

День пам'яті захисників України

Сьогодні відзначається День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця дата установлена указом Володимира Зеленського в 2019 році, щоб вшанувати пам'ять про трагічні події 29 серпня 2014 року в Іловайську, Донецької області.

Битва в Іловайську

З середини серпня в місті тривали запеклі бої між окупантами та українськими ЗСУ. 24-25 серпня українські батальйони опинилися в оточенні. 28 серпня стало відомо про рішення їх вивезення через "зелений коридор" після переговорів.

Проте 29 серпня російські військові відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, загинули 366 українських воїнів, 429 отримали поранення, а 300 потрапили в полон.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна завжди буде пам'ятати кожного, чиє життя забрала ця війна. "Ми не пробачимо Росії жодного знищеного життя українця", - сказав глава держави.

У День пам'яті захисників України на найбільших вокзалах країни "Укрзалізниця" транслюватиме поезію українських військових, які загинули на війні.

Читайте також

сьогодні, 11:09 0 переглянули