На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон

На війні загинув Ірини Фаріон зять
На війні загинув Ірини Фаріон зять

Військовий Василь Особа, чоловік Софії Семчишин, доньки Ірини Фаріон, загинув у воєнному конфлікті з росіянами. Про це повідомила сама Семчишин у Facebook, де також опублікувала фото чоловіка та дітей.

«Горіть і пеклі покидьки! Василя Особу вбито! Моя любов», – написала вона.

За словами лідера партії «Свобода», до якої належала Ірина Фаріон, Олега Тягнибока, Василь Особа загинув у бою на Сіверському напрямку. Він був учасником 4-го батальйону «Сила Свободи» бригади Національної гвардії «Рубіж».

«Співчуття Софії, Еві і Дмитрику. Ми поруч, дорогі. Тримайтеся. Вічна пам'ять і слава Герою!», – написав Тягнибок.

19 вересня відбулося судове засідання у справі про вбивство професорки Ірини Фаріон. Суд вирішив залишити підозрюваного В'ячеслава Зінченка у вартості без змін. Він залишається під вартою без можливості внесення застави до 17 листопада цього року.

Прокурор повідомив, що на 19 вересня не було знайдено знаряддя вбивства Ірини Фаріон. Продовжується проведення експертиз, які можуть бути завершені у жовтні-листопаді 2024 року.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон – 18-річний хлопець з Дніпра В’ячеслав Зінченко. За версією поліції, ввечері 19 липня 2024 року, він вчинив постріл зі стрілецької зброї у голову мовознавиці Ірини Фаріон. Вона отримала важкі травми та померла у лікарні.

Підозрюваний Зінченко перебуває під вартою з кінця липня. За рішенням суду, його арештовано на два місяці без можливості внесення застави.

Зінченко не визнає вини в злочині. Він стверджує, що у день вбивства Фаріон перебував у Львові, але не на місці злочину. Він відмовився назвати точне місцеперебування свого клієнта.

Адвокат підозрюваного звернувся до поліції з заявою про погрози фізичного вбивства з боку Фаріоніної доньки Софії Семчишин. Проте поліція відмовилася відреагувати на заяву адвоката і розглядати справу за статтею «Погроза вбивством».

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 48 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку