На Вінниччині п'ятирічна дитина померла від отруєння чадним газом

Дитина померла від чадного газу
Дитина померла від чадного газу

Померла 5-річна дитина від отруєння чадним газом у Вінницькій області

В селищі міського типу Літин Вінницької області від отруєння чадним газом померла 5-річна дитина. Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Подія сталася у приватному будинку в смт Літин. За попередньою інформацією, причиною трагедії стало самовільне втручання у систему видалення відпрацьованих газів

Зазначається, що серед постраждалих:

  • 28-річна мати загиблої дитини;
  • 76-річна бабуся;
  • 52-річна тітка.

Усіх постраждалих госпіталізували.

Чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини. Може утворюватися через неправильну експлуатацію опалювальних приладів або при недостатній вентиляції

Нагадаємо, чадний газ виділяється при роботі різних приладів, таких як двигуни авто, дров'яні, газові, вугільні печі, бензинові генератори, каміни, вугільні грилі, газові водонагрівачі, гасові обігрівачі тощо.

Оксид вуглецю, тобто чадний газ, є токсичним речовиною. Його неможливо впізнати за коліром, запахом чи смаком, але він може призвести до смерті людини. Чадний газ в кровоносній системі змішується з гемоглобіном, тому кисень не може досягти тканин.

До слова, у Львові помер 5-річний хлопчик, який понад місяць перебував у комі після невдалого видалення молочних зубів в одній з клінік міста.

Читайте також