На Вінниччині затримано хакера, який створив фейкове «відеозвернення» одного з ексочільників ЗСУ

Затримано хакера, який поширював фейкове відео із закликами до насильницького захоплення держустанов України

На Вінниччині Служба безпеки України затримала місцевого хакера, який створив фейкове відео з виступом колишнього високопосадовця ЗСУ. Хакер розмістив відео на соцмережі TikTok, де в ньому звучали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та масових заворушень. Дії хакера мали на меті розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві та інших регіонах країни.

Розкрито трьох проросійських агітаторів

Крім затримання хакера, СБУ також викрила трьох проросійських агітаторів. У Донецькій області було затримано мешканця Краматорська, у Прикарпатті - прихильника депутата держдуми РФ Леоніда Слуцького, а в Київській області - колишнього депутата Фастівської міськради. Усім фігурантам повідомили про підозру за статтями Кримінального кодексу України, які стосуються виправдовування збройної агресії РФ та дій, спрямованих на зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Розкрито угруповання, що виробляло оптові партії наркотиків

Раніше Служба безпеки разом з Національною поліцією нейтралізувала організовану групу, яка займалася виготовленням оптових партій наркотиків на Прикарпатті. Зловмисники облаштували кілька лабораторій для синтезу амфетаміну - особливо небезпечної психотропної речовини.