На Вінниччини затримано іноземця, який за хабар хотів потрапити в Україну

На Вінниччині затримали іноземця, який пропонував хабар прикордонникам

Поліцейські на Вінниччині затримали іноземця, який намагався проникнути на територію України через міжнародний пункт пропуску "Могилів-Подільський - Отач". Чоловік пропонував представнику прикордонної служби отримати хабар у сумі 15 тис. грн. За це йому інкримінують надання неправомірної вигоди службовій особі. Досудове розслідування у справі триває, повідомляє поліція Вінницької області.

Згідно зі словами начальника слідчого управління Євгена Кронівця, при перевірці документів чоловіка, правоохоронці з'ясували, що у нього є заборона на в'їзд до 2026 року через одне адміністративне правопорушення. Щоб прикордонники проігнорували порушення, затриманий запропонував їм хабар у сумі 15 тис. грн.

Зловмисника вже затримали за процесуальним порядком, а гроші як докази було вилучено. Іноземцю було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України. За цю статтю може бути накладено покарання у вигляді до восьми років позбавлення волі.

Розслідування злочину провадили спільно слідчі слідчого управління та відділу внутрішньої та власної безпеки прикордонного загону. Керувало цим процесуальними відділом Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.