На Запоріжжі будують фортифікації із захистом від FPV-дронів

На Запоріжжі будують сучасні фортифікаційні споруди для захисту особового складу

На Запоріжжі продовжується будівництво фортифікаційних споруд для захисту військових. Зокрема, створюються укриття, які зможуть захистити від артилерійських обстрілів та FPV-дронів. Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів, що будівництво ведеться в тісній співпраці з військовими. Він також додав, що конструкція під назвою УТ-1 забезпечує розміщення техніки та захист для екіпажу бойової машини в разі обстрілу.

На будівництві задіяні фахівці та техніка. Встановлюються невибухові споруди, такі як тетраедри або "зуби дракона". Також будуються ходи сполучення, вогневі споруди та комплекси укриттів. Представник компанії, яка здійснює технічний нагляд, наголосив, що ці фортифікаційні споруди немають собі сучасних аналогів.

Укриття мають міцний захист

Під час будівництва використовуються спеціальні блоки з бетону та арматура, що забезпечують міцний захист. Крім того, планується також будівництво мінних загороджень та інших захисних споруд. В Одеській області також триває будівництво фортифікаційних споруд для захисту від агресивних дій Росії. Загальна кількість осіб, задіяних у будівництві, складає близько 150, а також залучено 80 одиниць техніки.

Зауважимо, що раніше ЗСУ пояснили, чому у 2023 році не будували фортифікації. У даний час вже є частково готові комплекси захисних споруд, а також піхотні підрозділи, які чергуються на обороні.

Джерело:

Читайте також:

  • Уряд виділив рекордну суму на фортифікаційні споруди: де їх збудують
  • Оборона Запоріжжя. Новий глава області пояснив, чому "зуби дракона" зводять без тендерів