Нацбанк показав "модифіковані" гривні з гаслом "Слава Україні! Героям слава!"

Модифіковані гривні на фоні гасла
Модифіковані гривні на фоні гасла

НБУ випустив банкноти з патріотичним гаслом

Національний банк України (НБУ) оголосив про випуск модифікованих банкнот до 33-ї річниці Незалежності України. Нові банкноти доповнені патріотичним гаслом "Слава Україні! Героям слава!", розміщеним у правій верхній частині зворотного боку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Глава НБУ Андрій Пишний наголосив на символічному значенні цього кроку, зазначивши, що національна валюта є важливим атрибутом незалежної держави і відображає незламність українського народу.

Введення модифікованих банкнот в обіг відбуватиметься поступово. З 8 серпня 2024 року з'являться банкноти номіналом 500 та 1000 гривень, з 23 серпня – 50 гривень. Банкноти номіналом у 20, 100 та 200 гривень планується запровадити у наступні роки.

Нові банкноти будуть законним платіжним засобом та звертатимуться разом із банкнотами попередніх років випуску. Громадянам не потрібно спеціально обмінювати старі банкноти на нові.

Крім додавання патріотичного гасла, на лицьовій стороні модифікованих банкнот розміщено підпис голови НБУ Андрія Пишного, а на зворотному - рік випуску. Інші елементи дизайну та захисту залишаються незмінними.

Нагадаємо, що Національний банк України представив 26 липня 2024 року нову пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякую медикам!".

Читайте також