Голові НБУ Андрію Пишному – 50. Найцікавіші факти з життя головного банкіра країни

Голова Національного банку України - Андрій Пишний
Голова Національного банку України - Андрій Пишний

Очільник Національного банку України Андрій Пишний святкує свій 50-річний ювілей. З цієї нагоди були зібрані цікаві факти про його життя. Андрій Пишний народився 26 жовтня 1974 року. Він закінчив Чернівецький державний університет та Українську академію банківської справи. Перед тим, як очолити Нацбанк, він працював на різних посадах в Ощадбанку та інших банках. Андрій Пишний є кандидатом юридичних наук і має багато наукових публікацій. Завдяки своїй праці в міжнародній групі "Єрмака-Макфола", він брав участь у розробці санкцій щодо Росії. Андрій Пишний також активно допомагає людям з проблемами слуху, бо сам має проблеми зі слухом. Він закликав українців донатити на допомогу волонтерці Таті Кеплер, а в подяку розіграти подарунки. Нагадаємо, Андрій Пишний був офіційно призначений головою Національного банку України 7 жовтня 2022 року.

Що відомо про Андрія Пишного

Андрій Пишний народився 26 жовтня 1974 року у селі Доброводи Збаразького району Тернопільської області. Він закінчив Чернівецький державний університет і Українську академію банківської справи Національного банку України. Андрій Пишний мав складне дитинство, оскільки його батьки розлучилися, а мама померла через онкозахворювання. Він багато працював у банківській сфері та займав різні керівні посади, зокрема у "Ощадбанку". В 2022 році Андрій Пишний був призначений головою Національного банку України.

Хвороба

У 34 роки Пишний втратив майже повністю слух, тому користується мобільним телефоном лише для відеозв'язку. Він заснував громадську організацію "Відчуй", яка допомагає особам з проблемами слуху. Андрій Пишний розповів, що він не вміє розмовляти мовою жестів, тому використовує способи уникнення небажаних розмов з людьми.

Родина

Андрій Пишний є одруженим і має двох доньок. Він зустрів свою майбутню дружину Людмилу, коли йому було важко після смерті мами. Вони одружилися після 40-річчя Андрія. Дружина Андрія була професійним танцюристом і займалася легкою атлетикою. Андрій Пишний розповідає, що дружина допомогла йому схуднути і позбутися від небажаних розмов.

Святкування ювілею

У день свого 50-річчя Андрій Пишний закликав українців підтримати волонтерку Тату Кеплер. Він обіцяв розіграти подарунки серед тих, хто перерахує кошти. Андрій Пишний активно займається громадською діяльністю та допомагає людям. Він закликав до створення інклюзивного суспільства та безбар'єрності.

Читайте також