Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Нафта залита великою кількістю бочок
Нафта залита великою кількістю бочок

Нафтові ціни падають під впливом даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів нафти в США.

За даними API, запаси нафти в Штатах збільшилися на 1,96 млн барелів. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures складає $73,32 за барель, що на $0,38 (0,52%) нижче, ніж під час попередніх торгів. У вівторок ці контракти зросли на $0,95 (1,3%), до $73,7 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,4 (0,56%), до $70,79 за барель. Під час попередньої сесії вартість цих контрактів зросла на $1,1 (1,6%), до $71,19 за барель.

Трейдери продовжують слідкувати за ситуацією на Близькому Сході через події в Лівані, оскільки боються зростання напруги. У вівторок в Лівані вибухнули пейджери, що використовувалися членами ліванського шиїтського руху "Хезболла". За даними близькосхідних ЗМІ, в результаті цих подій загинули принаймні 11 осіб, а близько 4 тис. людей отримали поранення, з яких у 400 випадках стан оцінюється як критичний.

Цей інцидент може привести "до повернення премії за ризик до цін на нафту", - зауважує аналітик Price Futures Group Філ Флінн, думка якого наводиться в Market Watch.

Трейдери також чекають на результати засідання Федеральної резервної системи (ФРС), які будуть оголошені у середу. Інвестори впевнені, що американський Центральний банк знизить ставку на цьому засіданні, але розходяться в думці щодо розміру зниження.

Читайте також

ЄС хоче забрати до 10% річного доходу Meta
сьогодні, 00:35 42 переглянули
Прапор ЄС і грошові купюри