Найбільший виробник кольорових металів у Росії виводить бізнес у Китай

Російський гігант "Норнікель" закриє мідний завод та побудує новий у Китаї

Російський гірничо-металургійний гігант "Норнікель" прийняв рішення закрити мідний завод під Норильськом і замість цього побудувати новий у Китаї. Це рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що компанія не змогла знайти рішення для модернізації заводу та завершення сірчаної програми через відмову західних постачальників технологій, а також під тиском нових санкцій. Про це повідомив голова компанії Володимир Потанін в інтерв'ю російському "Інтерфаксу".

Побудова нового заводу у Китаї дозволить "Норнікелю" використовувати доступну технологію, бути ближче до ринку збуту, уникнути можливих санкцій і розширити свої можливості в батарейному бізнесі.

Створення спільного підприємства у Китаї є одним із шляхів реалізації цього проєкту. Крім того, компанія планує постачати сировину для нового заводу через Північний морський шлях.

Закриття мідного заводу в Росії і будівництво нового заводу в Китаї буде синхронізовано. Планується збудувати нові потужності до середини 2027 року.

Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Росії, включаючи каральні заходи проти порушників, які обходять наявні санкції. Також ЄС планує розширити список осіб і організацій, чиї активи в ЄС будуть заморожені.

Рада ЄС також затвердила закон про мінімальні правила покарання за порушення або обхід санкцій Євросоюзу.

Росія шукає нові шляхи обходу американських санкцій

Росія шукає нові способи обходу американських санкцій. Наприклад, поставки нафти до Індії, які стали жертвами обмежувальних заходів Вашингтона проти російського флоту, за останні місяці займаються нові, раніше невідомі компанії.

Ці компанії, як правило, зареєстровані в містах, таких як Дубай та Гонконг. Їх легше замінити, оскільки вони існують менше року. Про це повідомляє Bloomberg.