Найближчим часом людство зіткнеться з надрозумом: творець ChatGPT зробив заяву

Картинка з новини про заяву творця ChatGPT
Картинка з новини про заяву творця ChatGPT

Генеральний директор OpenAI, компанії, що створила ChatGPT, Сем Альтман заявив, що найближчим часом людство зіткнеться з появою надінтелекту. Він вірить, що це приведе до епохи "загального процвітання". Альтман зауважив, що хоча розробка надінтелекту може зайняти більше часу, ніж він очікував, це вже лише питання часу. Він передбачає, що у майбутньому люди зможуть здійснювати дивовижні речі, які у минулому вважалися магією. Альтман вважає, що ця здатність залежатиме від розумнішого і ефективнішого суспільства, яке можна назвати формою колективного інтелекту.

За Альтманом, "протіканням часу люди стали значно здібнішими; вже зараз ми робимо неможливе для попередніх поколінь". Він вважає, що штучний інтелект зможе вирішувати складні завдання і відкриватиме нові можливості для людства.

У майбутньому, за словами Альтмана, кожна людина зможе користуватися "персональною командою ШІ", яка допоможе вирішувати повсякденні завдання, а "віртуальні експерти" спростять наше життя. Віртуальні наставники допоможуть дітям з освітою. Завдяки цьому всі люди зможуть отримати якісну освіту і необхідні навички, що забезпечить їм успіх у світі з великим вибором професій і призведе до безпрецедентного процвітання.

Однак, розвиток штучного інтелекту може призвести до нестачі міді, за словами фінансової директорки гірничодобувної компанії ВНР Billiton Вандіти Пант. Дата-центри вже зараз споживають менше 1% міді, але до 2050 року цифра збільшиться до 6-7%.

Нагадаємо, в останні місяці користувачі штучного інтелекту, зокрема ChatGPT від OpenAI, помітили погіршення якості відповідей системи, які стали більш дурними та "ледачими".

Читайте також