«Налагодили, але не афішуємо». Умєров зробив заяву щодо виробництва українських дронів

Уряд розпочав закупівлю безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та FPV-дронів, а Міністерство оборони розпочало виробництво безпілотників та боєприпасів для них. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час зустрічі з представниками країн G7 в Києві, повідомляє Арміяinform.

Він заявив: "Ми пріоритетно розвиваємо напрямок дронів, ми налагодили виробництво, але цю інформацію не розголошуємо. У нас є план виробництва та план фінансування". Деталі планів Уряд не розкриває.

Умєров також пояснив, що разом з начальником Генерального штабу ЗСУ вже сформували потреби у дронах на 2024 рік, з метою забезпечення плану Президента Володимира Зеленського з виробництва мільйона безпілотників.

Підсумовуючи перші 100 днів роботи нової команди Міністерства оборони, Умєров зауважив, що вдалося запустити виробництво боєприпасів для БПЛА. Але він підкреслив, що Росія використовує цю конфіденційність, щоб створити наратив, нібито Україна не здатна виробляти дрони.

Він додав: "Однак Міністерство контролює виробництво та має інформацію про те, скільки дронів потрібно для армії, де їх виробляти та де усуваються".

Міністр прокоментував можливості Росії та зауважив, що проблема для України становить той факт, що деталі для дронів експортуються до країни-агресора, обходячи санкції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час підсумкової прес-конференції за 2023 рік заявив, що у 2024 році Україна планує виробити мільйон дронів та збільшити виробництво артилерії.

На увазі тримати, деякі українські розробки БПЛА є потужнішими, ніж іранські дрони-камікадзе. Україна вже розпочала серійне виробництво аналогу безпілотника "Шахед". Рекорд за дальністю польоту українських дронів становить приблизно 1 тисячу кілометрів.