«Нам постійно вказували на наше місце». Путін пожалівся, що Росію «утискали»

Путін звинуватив інших в утиску на Росію
Путін звинуватив інших в утиску на Росію

Російський диктатор Володимир Путін скаржиться, що ситуація у світі до початку російського вторгнення на територію України була дуже погана. Він стверджує, що все це час Росія постійно нагадувала їй про її місце, не дозволяючи їй стати суверенною країною.

Путін також зазначив, що до початку війни в Україні не було ударів дронами по Росії, але були інші несприятливі обставини, які були ще гіршими.

За його словами, таке ставлення до Росії призвело б її до зниження до рівня другорядної країни, яка виконує лише функцію сировинного придатку. Путін вважає, що без суверенітету РФ не може існувати.

Учасники саміту БРІКС також розмовляли про присутність північнокорейських військових в Росії. Путін опинився під запитанням журналіста, який поставив йому питання про супутникові знімки, що показують присутність військових КНДР на російській території.

До цього Путін заявив, що не поїде на саміт G20 в Бразилії, оскільки його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду.

Він також заявив про свої хороші стосунки з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою і відповів на запитання щодо можливого арешту в Бразилії, зазначивши, що це призведе до зриву роботи саміту G20.

Крім того, Путін зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном, підкресливши близькість позицій між Іраном та Росією.

Читайте також