Намагався підпалити будівлю ТЦК. У Вінниці затримано російського агента

Молодий чоловік намагався підпалити ТЦК
Молодий чоловік намагався підпалити ТЦК

У Вінниці було затримано агента ФСБ, який намагався підпалити одну з адмінбудівель ТЦК на території регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідники затримали зловмисника під час того, як він кинув коктейль Молотова в стіну військкомату та зняв загоряння на камеру свого телефону.

За даними слідства, зловмисником виявився 17-річний хлопець з Одеси, який потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті.

"На одному з таких сайтів хлопець розмістив своє резюме, на яке відгукнувся представник російської спецслужби. За гроші він запропонував одеситу вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників. Після тестових завдань у вигляді фотофіксації місцезнаходження Сил оборони у портовому місті окупанти направили свого спільника в Вінниччину", - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, диверсант мав підпалити будівлю ТЦК на Вінниччині. Після цього він мав продовжити серію підпалів у Житомирі.

Під час обшуків у затриманого була знайдена саморобна запалювальна суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з РФ.

На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за статтею диверсії, вчиненої в умовах воєнного стану.

Зараз зловмисник знаходиться під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, російські спецслужби вербують підлітків для дестабілізації ситуації в Україні. Зокрема, росіяни пропонують гроші за підпал автомобілів військовослужбовців Збройних сил України.

Як повідомлялося, поліція затримала 22-річного жителя Рівного, який підпалював автомобілі військовослужбовців, відгукнувшись на "пропозицію" у російському чат-боті.

Читайте також