Нардеп Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП, який підозрюється у держзраді – розслідування

Народний депутат співпрацює з підозрюваним священиком УПЦ МП

Народний депутат Артем Дмитрук, який раніше був у фракції "Слуга народу", але зараз є позафракційним, співпрацює зі священником УПЦ МП Сергієм Чертиліним, якого підозрюють у п'яти злочинах проти України. Про це повідомляє Bihus.Info.

Журналісти отримали доступ до листування великої ФСБ мережі в Україні, до якої входили священики УПЦ МП. У листуванні також зустрічається і прізвище Дмитрука.

Щодо зустрічі з Дмитруком, я готовий до повної співпраці та дякую за юридичний аналіз щодо закону 8371, щодо якого вдалося переконати деяких депутатів.

Дмитрук підтвердив, що зустрічався з приводу "захисту" УПЦ МП в Україні і говорив про тиск на цю церкву. Він також заявив, що не проголосував за заборону російської церкви в першому читанні, як і народний депутат Артем Культенко.

Було встановлено, що Чертилін також спілкується з Культенком, якому передають правки щодо закону про Московську церкву в Україні.

У цьому таборі також є депутати, що з різних причин "не хочуть лізти в справи церковні".

Артем Дмитрук був виключений з фракції "Слуга народу" в 2021 році, а Чертилін був нейтралізований СБУ як очільник злочинної організації, яка розпалювала релігійну ворожнечу.

Діяльність лобістів УПЦ МП у Верховній Раді

Згідно зі звітом "Главкома", серед ключових лобістів УПЦ МП у Верховній Раді є депутати, які не підтримали заборону російської церкви. Серед них - Артем Культенко та депутати з "групи Разумкова" та "групи Павлюка".

Читайте також:

  • Хто з нардепів відмовився підтримати заборону Московської церкви (повний список)
  • Журналісти дослідили діяльність агентурної мережі УПЦ (МП) - розлідування