Нардеп Дубневич різко зліг до лікарні після оголошення у розшук

Нардеп Дубневич різко зліг до лікарні після оголошення у розшук

Національне антикорупційне бюро у вівторок оголосило про розшук народного депутата Ярослава Дубневича з групи "Партія "За майбутнє". Його підозрюють у зловживанні державним газом на суму понад 2,1 млрд грн і незаконній легалізації прибутку.

Дубневич був знайдений у лікарні, хоча не вказано, в якій саме. Про це повідомив Центр протидії корупції.

В Вищому антикорупційному суді відбулося засідання у справі Дубневича та його спільників, які звинувачуються у присвоєнні 93,2 млн грн філії Укрзалізниці, повідомив ЦПК.

Оголошений у розшук нардеп долучився до засідання через відеозв'язок.

Дубневич заявив, що знаходиться в лікарні в Україні, але не бажає повідомляти точне місце перебування.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Обвинувачення пропонувало Дубневичу брати участь через відеозв'язок, враховуючи його статус народного депутата.

Інформації про те, що Дубневич перетнув кордон, немає, повідомив ЦПК.

Суд дозволив нардепу провести лише одне засідання через відеозв'язок сьогодні. У майбутньому така можливість буде надана, якщо Дубневич підтвердить свою необхідність брати участь саме через відеозв'язок.

Дубневич подав клопотання про зміну запобіжного заходу - зниження раніше визначеної застави з 86 млн до 56 млн грн, а різницю перерахувати на підтримку Збройних сил України.

Активісти вказали, що раніше намагалися закрити цю справу, використовуючи "правки Лозового", але ВАКС не дозволила це зробити.

Зміни до КПК, які були прийняті депутатами попередньої каденції, залишаються неврегульованим питанням для поточної влади, пише ЦПК.

Ярослав Дубневич був обраний до Верховної Ради тричі - в окрузі Львівської області. У 2012 році він самовисувався, у 2014-му - йшов від "Блоку Петра Порошенка", а в 2019-му - також самовисуванцем.

Минулого тижня НАБУ повідомило Дубневичу про підозру в організації заволодіння природним газом.

Це не перший випадок, коли підозрюваний нардеп потрапляє до лікарні. Нардеп від "Батьківщини" Михайло Волинець, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн, екстрено госпіталізувався за кордоном.

Читайте також: