Нардеп повідомив, коли буде написано законопроєкт про демобілізацію

Нардеп повідомив про написання законопроєкту про демобілізацію
Нардеп повідомив про написання законопроєкту про демобілізацію

Секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявив, що законопроєкт про демобілізацію буде написаний до середини осені 2024 року. Обговорення щодо цього питання вже відбулися з Кабміном та представниками Генштабу.

Костенко зазначив, що терміни написання законопроєкту приблизно середина осені. Щодо конкретних строків демобілізації, чи буде це лише встановлення механізмів, пов'язаних з указом президента чи іншими факторами, наразі невідомо.

Під час обговорення законопроєкту були присутні й представники Генштабу. Один із важливих питань, які порушували, стосувалось темпів мобілізації та питання про можливість написання законопроєкту. Костенко впевнений, що законопроєкт буде розроблений, але поки немає визначеності щодо конкретних строків.

З огляду на тимчасовість мобілізації та різний підхід до неї, встановлення конкретних термінів вважається непрактичним. Ймовірніше, законопроєкт буде містити умови демобілізації, прив'язані до указу президента чи інших факторів.

Наразі уряд не планує проводити демобілізацію військових, які служать від початку вторгнення. Немає жодних законодавчих ініціатив щодо цього.

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив про ротацію в деяких бригадах ЗСУ.

Читайте також

сьогодні, 22:04 0 переглянули