Наслідки удару по Харкову (фото, відео)

Наслідки удару по Харкову
Наслідки удару по Харкову

У Харкові знову сталися ворожі атаки. За інформацією начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, було здійснено понад три влучання керованими авіабомбами.

У Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти, де наразі перебувала жінка, що отримала легкі травми. Наразі їй надають медичну допомогу. Також внаслідок атаки багатоквартирні будинки отримали пошкодження, зламалися вікна та пошкоджено фасади будівель. Здійснюється обхід будинків для виявлення шкоди.

У Холодногірському районі було зафіксовано влучання в приватний сектор, в результаті чого два будинки були зруйновані. Також ворожі авіаудари сталися в Київському районі, в промисловій зоні.

Загалом травмувалися 11 людей у віці від 15 до 63 років. Одна людина перебуває у важкому стані, решта постраждали у середньому стані. Також було зафіксовано загибель 73-річного чоловіка.

Спеціалісти продовжують усувати наслідки ворожих атак та відновлювати електропостачання споживачам.

Президент Володимир Зеленський також висловив свою реакцію на атаку Харкова.

«Частина Харкова наразі без електропостачання, метро припинено. Ми всі обов'язково відновимо і приведемо до нормального стану. Керівництво абсолютно зосереджене на тому, щоб уникнути тероризації наших міст росіянами. У нас є сучасні засоби протиповітряної оборони, сильна бойова авіація, далекобійна зброя і достатня рішучість наших партнерів, що здатні зупинити російських терористів», - написав президент.

Нагадаємо, що Російська Федерація в неділю, 23 червня, здійснила черговий удар по місту Харків, використовуючи керовані авіабомби.

Також у неділю вранці рятувальники ліквідували наслідки атаки на житловий будинок у Харкові. В результаті цієї атаки загинули двоє людей, ще 53 отримали травми, з них троє дітей.

Крім того, ворог вранці атакував Київську область ракетами, внаслідок чого дві людини були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, протягом ночі 23 червня ворог здійснив атаку трьома крилатими ракетами морського базування "Калібр" з акваторії Азовського моря. Дві ракети були знищені зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил в Київській області.

Читайте також