Наступ на Часів Яр – офіцер ЗСУ назвав мету окупантів

Приготування російських окупантів до наступу на Донеччині

Офіцер Збройних сил України Микола Мельник повідомив, що окупаційна армія Росії прагне захопити Часів Яр на Донеччині для підготовки плацдармів для майбутнього наступу. Ворог планує вдарити в напрямку Покровська та Слов'янська, аби вигнати українські військові з Донецької області.

«Це їм потрібно для того, щоб показати хоч якийсь результат «СВО», – зазначив Мельник.»

Російські окупанти волевиявлено залучають обмежені сили, оскільки бої тривають на всій лінії зіткнення. Вони намагаються розсіяти українські сили, щоб утримати їх резерви несконцентрованими на одному напрямку.

“Росіяни атакують Михайлівку, Часів Яр, Серебрянське лісництво. Вони поступово перекидають свої сили та покращують своє тактичне положення. Наша система оборони ще не є тотальною і незламною. Росіяни можуть спокійно заходити до Роботиного, але їм не вистачає сил для закріплення», – пояснив офіцер ЗСУ.

Мельник додав, що росіянам не вистачає сил для закріплення в наступі, великою мірою завдяки українським безпілотникам, які допомагають компенсувати снарядний голод в артилерії.

“Але це не буде завжди. Окупанти також збільшують виробництво FPV-дронів», – підбив підсумок офіцер ЗСУ.

Не зважаючи на жорстокі бої, Сили оборони України продовжують утримувати місто Часів Яр на Донеччині під своїм контролем. Український військовий оглядач Костянтин Машовець попередив, що російські війська готуються до активізації наступальних дій на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Наразі триває 773-тя доба збройної агресії РФ проти України, в якій відбулося 80 бойових зіткнень.