Наступ на Харківщині. Британська розвідка розкрила плани окупантів

Наступ на Харківщині. Британська розвідка розкрила плани окупантів
Наступ на Харківщині. Британська розвідка розкрила плани окупантів

Російські окупанти наближаються до річки Оскіл

У Харківській області російські окупанти продовжують розширювати свої позиції. Вони вже просунулися на захід від села Піщане і зараз займають невеликий виступ за 3,5 км від річки Оскіл. Про це повідомив міністерство оборони Великої Британії у своєму твіттері.

Ймовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр і створити умови для майбутніх операцій

Однак, основні зусилля російських військ залишаються на Покровську на сході України. За даними розвідки, Росія вже зайняла міста Гродівка і Українськ, обидва розташовані на сході від Покровська. Відстань між російськими військами і Покровськом становить близько 8 км.

Українські підкріплення та місцева оборона, ймовірно, гальмували просування російської армії на минулому тижні

Наразі Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України продовжує проводити активні наступальні дії на Харківщині з метою знищення окупантів та руйнування їх оборонних позицій.

Крім цього, Третя штурмова бригада вказала на те, що російські війська збільшують кількість бронетехніки на Харківський напрямок, що може свідчити про підготовку до наступу.

Раніше російські загарбники випустили вогонь по своїх же підрозділах у Вовчанську Харківської області.

Читайте також