Наступ на Харківщину: аналітики пояснили причетність Заходу

Наступ на Харківщину: аналітики пояснили причетність Заходу

Напад Росії на Вовчанськ: наслідок політики Заходу

За даними звіту Інституту вивчення війни (ISW), наступ Росії на Вовчанськ у Харківській області є результатом негласної політики Заходу, яка не дозволяє українським військам використовувати західні озброєння для ударів по російській території. Це має свої наслідки для оборони Вовчанська.

Противник намагається оточити Вовчанськ, використовуючи маршрути через Бугруватку, Старицю, Ізбицьке та Вовчанські Хутори. Якщо будь-який з цих населених пунктів буде захоплений, українські лінії зв'язку до Вовчанська будуть перерізані.

Окупанти також активно обстрілюють мости через водойми, щоб відокремити Вовчанськ від інших районів.

Спеціаліст з військових питань Костянтин Машовець стверджує, що Вовчанськ - головний напрямок наступу російських військ у північній частині Харківської області. Ворог намагається обійти Вовчанськ з південного заходу і півдня.

Така ситуація стала можливою через близькість Вовчанська до кордону з РФ. Російські війська можуть використовувати обмежені сили і засоби для досягнення своїх цілей, забезпечуючи контроль та вогневу підтримку без переміщення артилерії та швидкого доставляння палива і зброї на передову.

12 травня російські війська захопили три населені пункти на півночі Харківщини: Мороховець, Олійникове та Зелене.

Протягом цього часу російська окупаційна армія продовжувала наступальні дії на північний захід від Липців Харківської області.

Інформація про бої на Харківщині постійно оновлюється, і збільшується кількість населених пунктів, де тривають бойові дії.

Один із головних факторів, що впливає на успіх наступу російських військ на Харківщині, - відсутність фортифікацій.

Читайте також:

  • Харківщина: Сирський повідомив про ситуації в області
  • Наступ на Вовчанськ: триває евакуація (фоторепортаж)
  • Стало відомо, чи зайшли російські війська у Вовчанськ

Читайте також: