Наступ на Харківщину: Банкова повідомила, як довго ще просуватимуться окупанти

Окупанти на Харківщині: наближення і тривалість
Окупанти на Харківщині: наближення і тривалість

Російські загарбники відкладатимуть просування в Харківській області

Російські війська зможуть продовжувати просуватися в Харківській області ще кілька тижнів, оскільки мають перевагу в ресурсах. Однак, згодом ситуація буде вирівнюватися, повідомив радник очільника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю The Guardian.

За його словами, окупанти не намагатимуться досягти Харкова, оскільки Кремль виділив лише 15 тисяч військових для наступу в цьому напрямку. Ця операція виконується з метою розширити лінію фронту, змусити Україну перемістити свої резерви та скористатися затримкою пакету допомоги від США.

Подоляк також зазначив, що психологічною причиною для наступу є бажання Росії продемонструвати свою воєнну потужність та безцільність українському опору.

Російські загарбники спричинили велику руйнацію у місті Вовчанськ на Харківщині, але поки що не змогли захопити його. Фото зі зруйнованого міста були опубліковані фотографами Костянтином і Владою Ліберовими, а також журналістом Юрієм Бутусовим.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наступ російських окупантів у Харківській області може бути першою хвилею, за якою виникнуть і інші.

Також варто зазначити, що російські війська беруть у полон та розстрілюють місцевих жителів північної частини Вовчанська. Евакуаційні групи Нацполіції намагаються забезпечити безпеку та евакуацію людей з міста, не зважаючи на напружені бойові зіткнення, повідомив міністр.

Читайте також:

  • Оборонний вал на Харківщині. Великий "розпил" у деталях
  • Навіщо окупантам потрібний Вовчанськ: відповідь ISW

Читайте також