Наступ на Покровськ: ексрозвідник спрогнозував, чи зможе РФ найближчим часом захопити місто

Воєнний геополітичний аналітик про найближчі дії РФ у Покровську
Воєнний геополітичний аналітик про найближчі дії РФ у Покровську

Армія Російської Федерації не зможе захопити Покровськ у Донецькій області ні до 1 жовтня, як наказав президент Володимир Путін, ні в подальшому. Проте, окупанти намагаються увійти до міста. Про це заявив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж у програмі телеканалу Freedom.

За словами Маломужа, Покровський напрямок є для Кремля найважливішим, а головним завданням - захоплення Покровська. Російське командування тягне до цього напрямку нові резерви, щоб "пробити хоча б окремі напрямки".

Проте, зауважує Маломуж, росіяни не винаходять нічого нового в тактиці: вони намагаються охопити місто з флангів та розпочати наступ з масованими ударами на Покровськ. Українські Збройні Сили протидіють, будуючи укріплені позиції та створюючи "пастки".

«Якщо ми говоримо про перспективи захоплення Покровська, я думаю, що найближчим часом таких перспектив немає. Ми будемо маневрувати, обтримуючи атаки з флангів та контруатакувати там, де вони просунуться. Я вважаю, що ситуація є під контролем. Вона важка, але противник не має потенціалу для великих наступальних операцій», - підкреслив експерт.

Кількість ворожих військ на Покровському напрямку перевищує українських захисників у кілька разів, так само як і вогневі засоби. Проте Україна нарощує свої можливості у сфері артилерії та ракет, а також має більш точне озброєння українських підрозділів.

«Наші нестандартні дії щодо оборони та контратак призводять до того, що наступ ворога не тільки затримується, але ми також контрнаступаємо. Ми вже провели декілька контрнаступальних операцій, у тому числі біля Покровська та в Нью-Йорку. Хоча вони намагаються продовжити наступ, я думаю, що вони не зможуть захопити Покровська до 1 жовтня або пізніше. Резерви, які готуються з нашого боку, дозволять здійснювати контрудари», - заявив Микола Маломуж.

Нагадаємо, Україна розпочала наступ на Росію через слабкі пункти кордону. Це дало змогу швидко взяти під контроль більшу територію, ніж Росія захопила за майже рік свого наступу на сході України. Про це повідомляє The New York Times.

Згідно з The New York Times, наступ російських військ на Покровськ зупинився на одній ділянці лінії фронту. Однак, росіяни продовжують наступ на південному напрямку.

Читайте також