Наступ на Сумщину: прикордонники оцінили ситуацію

Прикордонники оцінили ситуацію на Сумщині
Прикордонники оцінили ситуацію на Сумщині

Загарбники з Росії можуть розпочати наступ у Сумській області, подібно до Харківської області. Зараз у них недостатньо сил для цього, але слід бути готовими до будь-якої ситуації. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Звісно, варто очікувати і бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому з напрямків, включаючи напрямок Сум. За прикладом того, що росіяни зробили у Харківській області, по напрямку населеного пункту Липки, Вовчанськ, таку ж саму ситуацію росіяни можуть розвернути у напрямку Сумської області – сказав речник.

Демченко зазначив, що росіяни провокують, щоб розтягнути українські сили на фронті, але наразі вони не готуються до наступу у Сумській області. Водночас, він наголосив на необхідності готовності Сил оборони України до будь-якої ситуації.

Станом на зараз ми не фіксуємо, що у росіян достатньо сил для досягнення якоїсь стратегічної цілі, для того, щоб просунутися вглиб території України. Попри те, що сили ворога можуть переважати наші сили. Тому ми маємо бути готовими до будь-якої ситуації – наголосив Демченко.

Демченко також повідомив, що ворожі диверсійні групи активізувалися на Сумщині.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині ситуація є напруженою, окупанти обстрілюють населені пункти, розташовані поблизу російського кордону, але наступ на область поки що не відбувається.

Читайте також