Наступ РФ на Харківщині: експерт назвав справжню мету ворога

Наступ РФ на Харківщині: експерт назвав справжню мету ворога

Наступ окупаційної армії на Харківщині можуть бути маневрами російських сил

Колишній речник Генерального штабу України, полковник Владислав Селезньов, вважає, що наступ російської армії на Харківщині може бути маневром для розтягнення українських резервів, особливо в районах Краматорська та Покровська. Про це він заявив у програмі «Еспресо».

Sелезньов зауважив, що якщо ЗСУ продовжуватимуть отримувати повноцінний ресурс, зокрема артилерійський, то у РФ немає майже жодних перспектив для атаки.

«Ба більше, щоб там не казали про фортифікації, мовляв, вони не дуже якісно зроблені, одначе на відстані 8-10 км від лінії держкордону перша лінія оборони захисних споруд на Харківщині створена. Отже, ворог буде мати чимало клопоту, якщо намагатиметься атакувати наші захисні споруди», – пояснив Селезньов.

Крім того, Селезньов вказав, що в РФ не вистачає ресурсів для масштабних наступів на Харківщину.

«Тут, ймовірно, йдеться про відволікаючі маневри, які мають створити більш сприятливі умови для дії російських військ, що сконцентровані на двох напрямах на сході України - Краматорському та Покровському... Це все робиться з метою розтягнення наших стратегічних резервів, які зараз були б набагато потрібнішими на захід від Авдіївки чи в районі Часового Яру», - вважає полковник ЗСУ.

Читайте також: