Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння

Науковці уповільнили старіння: дослідження та інновації
Науковці уповільнили старіння: дослідження та інновації

Подорожі можуть сповільнювати процес старіння та позитивно впливати на здоров'я людини. Авторка дослідження Фанлі Ху вважає, що фізична активність, соціальна взаємодія та позитивні емоції, які людина отримує від подорожей, можуть сповільнити старіння.

Дослідники провели дослідження під назвою "Принцип збільшення ентропії: новий погляд на вплив туризму на здоров'я людини". Вони виявили, що ентропія, яка визначає рівень хаосу та руйнування в Всесвіті, може змінюватися під впливом туризму. Позитивний досвід подорожей знижує рівень ентропії та поліпшує здоров'я, тоді як негативний досвід прискорює її зростання та шкодить здоров'ю.

"Старіння як процес є необоротнім. Хоча його не можна зупинити, його можна сповільнити. Позитивний досвід подорожей покращує фізичне та психічне здоров'я людей через нове середовище, фізичну активність, соціальну взаємодію та позитивні емоції. Такі потенційні переваги були помічені в оздоровчому туризмі та йога-туризмі", - розповіла авторка дослідження Фанлі Ху.

Туризм, розгляданий через призму ентропії, сприяє поліпшенню здоров'я. Позитивний досвід, який людина здобуває під час подорожей, допомагає підтримувати організм у стані низької ентропії.

Також туризм активізує стресову реакцію та прискорює метаболізм, що має позитивний вплив на метаболічну активність та самоорганізацію організму. Відповідно, це сприяє зміцненню імунної системи та регенерації тканин.

Узбережжя Середземного моря страждає від екстремальної спеки та нестачі води. Туристам навіть радять утриматися від поїздок туди.

Існують чотири неймовірних напрямки в Іспанії, які будуть чарівними та прохолодними альтернативами до Середземномор'я.

Читайте також

Що подивитися в США за 10 днів і 2 тижні
03.10.2024 - 14:30 430 переглянули
Що подивитися в США за 10 днів і 2 тижні
Що подивитись в Сан Пауло: пам'ятки
02.10.2024 - 16:20 346 переглянули
Вид на пам'ятки Сан Пауло