Навчання пілотів на F-16: Ігнат розкрив нові деталі

Процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 продовжується, а також готується технічний персонал для обслуговування цих літаків. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Партнери дуже-дуже конфіденційно навчають наших пілотів. Не оприлюднюється особливо ніяка інформація. Є чіткий план дій партнерів в рамках нашої авіаційної коаліції, до якої навіть долучилися країни, які навіть не мають на озброєнні F-16. Але все ж готують авіаційних фахівців, не лише пілотів, але й інших. Процес іде, льотчики вже літають у небі з інструкторами», – пояснив він.

За словами Ігната, пілотам потрібно налітати певну кількість годин. «Є фактор погоди, а також канікули різдвяні. Всі повернулися до роботи і продовжують навчатися у повітряному просторі. Це стосується Данії, США та Великої Британії», – додав речник.

Він також нагадав, що інші фахівці з різних країн також проходять навчання, щоб обслуговувати та керувати діями на F-16.

Раніше повідомлялося, що Україна наближається до отримання винищувачів F-16, і їх використання може початися весною 2024 року.

Перша група українських пілотів вже навчається польотам на F-16 у Данії.