Навіщо Росія наступає на Харківщині: ISW пояснив задум ворога

Навіщо Росія наступає на Харківщині: ISW пояснив задум ворога

Окупанти на півночі Харківщини створюють "буферну зону"

Наступ російських військ на півночі Харківщини має на меті створити "буферну зону" для захисту російських прикордонних районів від ударів з боку України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За попередньою оцінкою ISW, російські війська, схоже, надають пріоритет створенню "буферної зони" вздовж міжнародного кордону, а не створенню умов для більш глибокого проникнення в північні райони Харківської області

Диктатор Володимир Путін заявив, що російські війська не мають планів щодо захоплення Харкова, а їхні наступальні операції на харківському напрямку спрямовані на створення "буферної зони" для захисту російських прикордонних районів.

За даними аналітиків, російські війська хочуть привернути увагу українських сил на харківському напрямку, щоб забезпечити просування РФ в інших районах сходу України.

Аналітики також відзначають, що обмежена активність Росії на інших ділянках кордону може розтягнути українські сили на ширшому фронті.

ISW підкреслює, що російські війська можуть зменшити інтенсивність наступальних операцій на півночі Харківської області, але потім відновити їх темп на свій розсуд.

Ситуація на Харківщині

За даними Генштабу, 17 травня на Харківському напрямку відбулися спроби прорвати оборону українських військ. Проте ситуація контролюється Силами оборони.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українським захисникам вдалося стабілізувати ситуацію на Харківському напрямку і зупинити наступ російських військ на півночі області.

У місті Вовчанськ на півночі Харківщини російські загарбники продовжують брати в полон і розстрілювати місцевих жителів. Евакуаційні групи Нацполіції намагаються забезпечити евакуацію людей.

Читайте також: