Назвали альтернативу цукеркам

Замість цукерок можна споживати родзинки. Вони є здоровою альтернативою кондитерським виробам, повідомляє портал "Знаїмо".

Родзинки отримують шляхом висушування ягід винограду на сонці або в сушарці. Вони мають природну солодкість, багато фруктози та калорій, але водночас містять багато клітковини, вітамінів і мінералів, зокрема заліза.

Родзинки покращують травлення, запобігають запорам, підвищують рівень заліза та зміцнюють кістки. Вони також знижують ризик раку і серцевих захворювань.

Родзинки не містять жиру і холестерину, але містять антиоксиданти і клітковину. У них є багато цукру і калорій, тому треба обмежувати споживання до двох столових ложок.

Для спортсменів родзинки є джерелом швидких вуглеводів, що допомагають підвищити продуктивність.

Родзинки мають багато клітковини, яка покращує травлення, знижує рівень холестерину, а також містять залізо, необхідне для утворення еритроцитів та протианемічного захворювання.

Вони також містять кальцій, необхідний для міцних кісток, і бор, який сприяє здоров'ю кісток і суглобів.

Родзинки містять антиоксиданти, які допомагають запобігти пошкодженню клітин і розвитку ракових захворювань. Вони також мають антимікробні сполуки, які допомагають зберегти здоров'я зубів і ясен.

Родзинки можна споживати окремо або додавати до різних страв. Вони додаються до випічки, граноли, йогурту, вівсянки, салатів і навіть пасти з овочами.

Родзинки є корисними, їх можна включити в раціон для підтримки здорового харчування, але має бути обережність через вміст цукру та калорій.

Споживання великої кількості солодощів дітьми може бути проблемою, але застосування декількох простих правил допоможуть уникнути цього. Міністерство охорони здоров'я радить батькам мінімізувати вживання солі і цукру для здоров'я серця.