Назвали найбільшу шкоду від чаю в пакетиках

Якщо ви любите пити чай з пакетиків, варто задуматись.

Онкологи радять забути про такий чай, пишет ukr.media.

У складі пакетованого чаю перетерта крихта, у якій немає жодних корисних речовин. Якщо фільтр-пакет ще й не в окремій упаковці, такий чай, ймовірно, ввібрав усі відходи виробництва, як сорбент.

Це найнижчого сорту чай. Також він має багато домішок, в тому числі хімічних, які забезпечують сильне та швидке фарбування навіть у холодній воді.

Цей напій може бути шкідливий для людей з хронічними захворюваннями.

Чай у пакетиках чи штучно ароматизований, шкідливий для людей з онкологією, атопічним дерматитом, псоріазом, бронхіальною астмою та алергічним ринітом. Річ у тім, що штучні ароматизатори можуть агресивно вплинути на імунну та лімфатичну системи, що може призвести до ускладнень.

Зелений чай це потужний антиоксидант, який підвищує працездатність, очищує організм від токсинів та вільних радикалів, а також зміцнює імунну, серцево-судинну та нервову системи. Проте ці переваги може відчути не кожен. Річ у тім, що щодо вживання цього напою є певні протипоказання.

Зелений чай містить чимало кофеїну, що перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. Тому його не варто пити людям із глаукомою чи гіпертонією, а вагітним треба бути обережними. Якщо дуже хочеться, не робіть міцну заварку.