Назвали шість переваг чаю з куркумою: як приготувати золотий напій

Багато людей люблять готувати чай з куркуми, тому що це простий спосіб включити куркумін у свій раціон.

Куркумін вивчався на предмет його протизапальних, антиоксидантних та імунізуючих властивостей, серед інших корисних властивостей, пише видання Very well health.

Шість переваг золотого чаю з куркумою

Протягом багатьох століть куркума використовувалася в нетрадиційній медицині, зокрема в Аюрведі, завдяки своїм потенційним перевагам для здоров'я. Активною сполукою в куркумі, що відповідає за її яскравий колір і багато корисних властивостей, є куркумін.

Хоча наукові дослідження користі куркуми для здоров'я тривають, деякі дослідження показують, що куркума має ряд потенційних переваг для здоров'я.

Протизапальні властивості

Куркумін - володіє потужними протизапальними властивостями. Вважається, що хронічне запалення сприяє розвитку різних захворювань, а куркумін може допомогти зменшити запалення в організмі.

Антиоксидантні ефекти

Куркумін багатий антиоксидантами, які допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Вільні радикали - це нестабільні молекули, які можуть пошкодити клітини та сприяти старінню та різним захворюванням. Антиоксиданти, що містяться в куркумі, включаючи куркумін, можуть допомогти захистити клітини від окисного стресу.

Підтримка здоров'я суглобів

Деякі дослідження показують, що куркума може бути корисною для здоров'я суглобів. Завдяки своїм протизапальним властивостям вона може полегшити симптоми артриту. Деякі дослідження навіть припускають, що куркума надає на суглоби терапевтичний ефект, схожий з дією нестероїдних протизапальних препаратів.

Здоров'я травної системи

Куркума може стимулювати вироблення жовчі - рідини, яку виділяє печінка для розщеплення жирів і полегшення травлення. Крім того, протизапальні властивості куркуми можуть бути корисними для людей із захворюваннями травної системи, такими як запальні захворювання кишечника.

Підтримка імунної системи

Куркумін може допомогти підтримати нормальну імунну функцію. Хоча необхідні додаткові дослідження, деякі припускають, що куркума може допомогти регулювати імунну відповідь і підвищити здатність організму боротися з інфекціями.

Здоров'я серця

Дослідження показують, що куркумін може підтримувати здорові судини та сприяти поліпшенню кровотоку. Крім того, його протизапальні та антиоксидантні властивості можуть сприяти зниженню факторів ризику серцево-судинних захворювань, що робить чай з куркуми потенційно корисним для серця.

Скільки чашок чаю з куркумою можна випивати щодня

Для порівняння, 1 чайна ложка куркуми становить 3 грами. Сушена куркума, яку використовують для приготування чаю, містить близько 3% куркуміну. Існує безліч добавок куркуми, які варіюються від 500 до 10 000 мг куркуми в дозі, заснованої на результатах досліджень, проведених при різних захворюваннях.

Для порівняння, 1 чашка чаю з куркумою зазвичай містить меншу кількість куркуми, ніж більшість добавок.

Кількість чаю з куркумою, яку ви можете пити щодня, залежить від індивідуальних факторів, таких як толерантність та особисті уподобання. Для більшості людей помірне споживання 1 або 2 склянок на день може принести користь куркумі без високого ризику побічних ефектів.

Як приготувати чай з куркумою

Інгредієнт:

  • 1 чайна ложка порошку куркуми;
  • 1-2 склянки води;
  • шматочок імбиру, чорний перець, мед або лимон за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте куркуму та імбир у киплячу воду. Зменшіть вогонь і дайте суміші кипіти близько 10 хвилин.
  2. Процідіть чай. Додайте чорний перець, мед або лимон за смаком. За бажанням додайте молоко за смаком.
  3. Дайте чаю з куркумою настоятися, поки він не охолоне настільки, щоб його можна було пити.

Побічний ефект

Чай з куркумою вважається безпечним для більшості здорових людей при помірному вживанні. Однак окремі категорії населення повинні бути обережними при додаванні чаю з куркумою до свого раціону, оскільки він може становити потенційний ризик та взаємодіяти з лікарськими препаратами.

Чай з куркумою може призвести до:

  • Алергічних реакцій. Хоча це рідко, у деяких людей може виникнути алергія на куркуму, яка може призвести до реакції, пов'язаної зі шкірою або диханням. Це більш імовірно, якщо куркума застосовується місцево, а не перорально.
  • Розлад травлення. Деякі люди можуть відчувати побічні ефекти з боку травної системи, такі як нудота або діарея, у відповідь на надмірне вживання куркуми.
  • Зниження засвоєння заліза. У великих дозах куркума може порушити здатність організму засвоювати залізо. Якщо у вас низький рівень заліза або ви не вживаєте багато продуктів, багатих залізом, намагайтеся помірно вживати куркуму.

Зелений напій матча

Зелений напій матча вважають набагато кориснішим за інші види чаю. Його випивають разом із заваркою.

На відміну від зеленого чаю, матча містить у 10 разів більше ан