"Не допоможе": експерт Попенко пояснив, як українців годують обіцянками про тепло та світло

Група політиків годує нас обіцянками
Група політиків годує нас обіцянками

Глава спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко висловив свої думки щодо впровадження когенераційних систем на Київщині. Цю інформацію він повідомив в ефірі телеканалу "Київ 24".

Недавно голова Київської облдержадміністрації Руслан Кравченко анонсував план з встановлення 19 когенераційних комплексів в трьох районах області. Загальна потужність цих систем складе більше 50 МВт, що дозволить забезпечити тепло і електроенергією мешканців восьми населених пунктів.

Проте, Попенко зазначив, що для мешканців багатоповерхових будинків ситуація залишиться без змін. Його пояснення полягає в тому, що основне призначення когенераційних установок - це забезпечення роботи котелень і водопроводів для виробництва електроенергії.

"Якщо під час роботи когенераційної установки буде вироблятися теплоносій, він буде подаватися до загальної системи. Таким чином, мешканці багатоповерхівок не помітять жодних змін", - зазначив Попенко.

Експерт також наголосив на складнощах з розміщенням таких систем у міському середовищі. За його словами, знайти потрібне місце для монтажу є непростим завданням. У Київській області планується інтегрувати більшість когенераційних систем у наявні котельні, оскільки там вже є необхідні підключення до електромереж, теплотрас і газопроводів.

Читайте також