Не пережив теракту в Оленівці: згадаймо 21-річного військового Ігоря Прокопенка

Фото 21-річного військового Ігоря Прокопенка
Фото 21-річного військового Ігоря Прокопенка

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують жертв війни з Росією. Сьогодні згадаємо Ігоря Прокопенка.

Ігор Прокопенко, військовослужбовець, позивний Гантеля, загинув під час теракту в колонії на Донеччині, де перебував у російському полоні. Йому було 21 рік.

Ігор народився у Мелітополі, Запорізька область. Він закінчив тамтешню школу та училище, де здобув фах верстатника.

В січні 2022 року він увійшов до загону спеціального призначення НГУ "Азов". До цього він служив у Нацгвардії.

Ігор дізнався про ідеологію підрозділу та його історію. Восени 2021 року він перевівся на Азов. Але під час навчання у базі в Урзуфі він опинився в центрі вторгнення.

Брат Ігоря, Ксенія Прокопенко, спогадує, що вони останній раз зустрілися на новорічні свята. Вона отримала коротке листування з Ігорем 24 лютого, де він повідомив, що вирушають до Маріуполя. Вона була занепокоєна та попросила його повернутися додому. Він відповів, що все буде добре.

Ксенія розповідає, що вона та батьки мали дуже мало змоги спілкуватися з Ігорем під час оборони Маріуполя. Вони розмовляли востаннє 21 квітня. Ксенія дізналася про те, що Ігор перебував на Азовсталі з новин. Він підтвердив цю інформацію.

Ксенія казала Ігореві, що він скоро повернеться додому, але він ніколи не говорив про це. Вона припускає, що він, можливо, не хотів говорити про це через небезпеку.

Утрім 16 травня родина переглянула звернення командира Дениса Прокопенка про виходження з Азовсталі у полон. Ксенія не побачила брата на відео та фото, тому не знала, чи він вийшов з меткомбінату. Але 30 липня з'явились списки загиблих, які надали російські ЗМІ, і під другим номером було ім'я Ігоря. Родина дізналася, що їхній син та брат загинув під час теракту.

У спогадах Ксенії Ігор – добрий хлопець, який завжди допомагав і був готовий віддати останнє. Вуличних тварин забирав додому. Він мріяв подорожувати та відремонтувати батьківський будинок.

Крім сестри, на повернення Ігоря чекали батьки та молодший брат.

Ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих українців під час війни з Росією та молимося за них.

Читайте також